Sušené maso II.

6. května 2009 v 21:46 | Já |  Recepty
A jsem tu zpátky s rubrikou "sušení masa pro začátečníky".
Na čarodějnice jsem učinil druhý pokus, tentokrát jsem výsledný produkt dokonce otestoval na lidech.
Dobu výroby jsem zkrátil na nějakých osm hodin: Nakrájet, naložit, za hodinku naházet do sušáku a za šest hodin s tím zase ven!
(Kdo nečetl moji první stať, nechť si ji pro doplnění dat přečte).
Tentokrát jsem maso vůbec nesolil. Naložil jsem tři varianty: a) Rozlisovaný česnek a maličko soli, b) sojová omáčka, worchester v poměru 1:3 s vodou a za c) olivový olej, pepř a sladká paprika.
Dopadlo to velice dobře, všechno se to k pivku snědlo.
Zajímavé je, že přestože jsem sůl spíše obešel nebo redukoval, přesto bylo maso slané dostatečně. Ale protentokrát ne moc.
Taktéž jsem nakrájel o něco silnější plátky, což také není na škodu.
Oliváč také maso příjemně zjemnil a dodal mu jiný chuťový rozměr.
Samozřejmě v tomto případě už se nedá moc spekulovat o konzervaci masa. Je to prostě jenom... Prostě jenom žrádlo!

Mějte se famfárově a sušte, sušte, sušte!!!
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Lipetka Lipetka | Web | 10. května 2009 v 7:43 | Reagovat

Hmm, ještě pár dílů a koupím si sušičku :-) To se fakt nedá, se mi zbíhají sliny.

2 "M" "M" | 22. května 2009 v 21:34 | Reagovat

Jooo bezva ňamka
jen ještě silnější plátky....

takhle jeden uďá žvejk a ....
nic - huba je prázdná

3 Bery9 Bery9 | E-mail | 7. února 2011 v 14:36 | Reagovat

Zajímalo by mě zda maso v sušičce nějak kape, či vypouští šťávy. Chci si sušičku půjčit od známé a nechci ji nějak znehodnotit. Děkuji za odpověď.
Bery9

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama